Dormicum 15 mg kopen

Belangrijk om te weten over Dormicum

 • Dormicum werkt rustgevend, vermindert angstgevoelens, ontspant de spieren en maakt suf. Verder stopt het epilepsie-aanvallen.
 • Bij slapeloosheid, ernstige onrust, epilepsie, voortdurende hik en als rustgevendmiddel voor een operatie.
  Ook bij alcoholontwenning, om de ontwenningsverschijnselen te verminderen.
 • Tablet: werkt binnen een half uur tot 1 uur. De rustgevende werking houdt een aantal uren aan.
 • Injectie: werkt binnen 10 minuten. Mensen op hun sterfbed krijgen vaak een infuus met Dormicum, zodat ze kunstmatig in slaap blijven.
 • Epilepsie: neusspray, klysma en druppels werken binnen 10 tot 20 minuten.
 • Als slaapmiddel: Dormicum werkt het best als u het af en toe gebruikt. Bijvoorbeeld niet vaker dan eens in de 3 dagen.
 • Als u Dormicum dagelijks gebruikt, kunt u er afhankelijk van worden. Het is dan moeilijk om te stoppen met het gebruik. Heeft u het langer dan 2 weken achter elkaar gebruikt? Bouw dan langzaam af.
 • Grapefruit(sap) vergroot de kans op bijwerkingen. Vraag om informatie bij uw apotheek. Of lees hier de folder.
 • U wordt suf, slaperig of vermoeid en uw reactievermogen neemt af. Dat kan tot en met de volgende dag voortduren.
 • Rijd geen auto als u elke dag meer dan 15Mg Midazolam gebruikt. Gebruikt u minder dan 15Mg zo af en toe? Dan mag u 8 uur na inname niet autorijden.
 • Pas op met alcohol. Dit kan u nog suffer maken.
 • Andere bijwerkingen: slappe spieren, verminderde coördinatie en geheugenproblemen. U kunt eerder vallen.

 

Wat doet Dormicum en waarbij gebruik ik het?

Dormicum behoort tot de benzodiazepinen. Het werkt rustgevend, spierontspannend, vermindert angstgevoelens en beïnvloedt de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen. Artsen schrijven het voor bij slapeloosheid, onrust, aanvallen van epilepsie, hik en alcoholontwenning.

Slapeloosheid

Verschijnselen

Van slapeloosheid wordt gesproken als iemand al enige tijd slecht slaapt én daardoor overdag niet goed functioneert. Slaapproblemen komen vaak voort uit spanningen of zorgen. Maar ook lichamelijke klachten als pijn of jeuk kunnen slapeloosheid veroorzaken.

Behandeling

Als u met slaapklachten bij uw arts komt, zal de arts meestal niet meteen een slaapmiddel voorschrijven. De arts zal eerst proberen om de oorzaak van de slaapklachten te verhelpen. Bijvoorbeeld met een pijnstiller als u last heeft van pijn. Of met rustgevende adviezen als u vooral door piekeren wakker blijft liggen. Enkele van deze adviezen zijn.

 • Ga overdag of vroeg in de avond sporten.
 • Doe een uur voor het slapen iets ontspannends.
 • Doe geen dutjes overdag.
 • Houd een vast ritme aan in de tijd dat u naar bed gaat en opstaat.
 • Drink geen koffie ’s avonds.
 • Nuttig geen alcohol om in te slapen.
 • Neem 2 tot 3 uur voor het naar bed gaan geen vast voedsel.
 • Zorg voor een rustige, koele slaapkamer en een lekker bed.
 • Gebruik de slaapkamer niet als werk-, studeer- of tv-kamer.
 • Als het slapen niet lukt, sta dan op en ga in een andere kamer iets anders doen. Ga pas weer naar bed als u moe bent.

Als deze maatregelen bij u niet helpen of niet mogelijk zijn, kan de arts gedurende enkele dagen dit medicijn voorschrijven.

Werking

Midazolam werkt spierontspannend, rustgevend en maakt suf. Het bevordert zo dat u in slaap valt. Dit medicijn is vooral geschikt als u moeite heeft met inslapen. Dus niet als u verwacht vaak gedurende de nacht wakker te worden.

Effect

Meestal binnen een half uur tot één uur na inname wordt u slaperig en rustig. Zorg er daarom voor dat u thuis bent, geen ingewikkelde klussen meer moet doen en uw bed makkelijk kunt bereiken. De werking houdt meestal een aantal uren aan.

Dit slaapmiddel werkt alleen goed als u het af en toe gebruikt. Bijvoorbeeld om de drie dagen. Bij dagelijks gebruik neemt de werking af omdat uw lichaam aan het effect went.

Epilepsie

Verschijnselen

Epilepsie (vallende ziekte) is een aandoening van de hersenen waarbij een soort kortsluiting in de hersenen ontstaat. Dit gebeurt in aanvallen. De hersenen zijn dan even ontregeld, met bijvoorbeeld spiertrekkingen of bewusteloosheid als gevolg.

Oorzaak

Epilepsie kan allerlei oorzaken hebben, bijvoorbeeld zuurstofgebrek tijdens de geboorte, een hersenvliesontsteking, een ongeval, een beroerte en (zelden) een hersentumor. Meestal is de oorzaak echter onbekend en is er sprake van aanleg. De ziekte kan op elke leeftijd ontstaan maar begint meestal op de kinderleeftijd.

Behandeling

Als uw epilepsie-aanval langer duur dan vijf minuten, moet hij snel worden gestopt. Meestal wordt dit gedaan met een klysma met diazepam. Soms gebruikt men Midazolam. Midazolam kan dan door mensen uit uw omgeving worden toegediend.

Midazolam kan worden toegediend als neusspray, als injectie of als klysma. Het kan ook worden toegediend via de wangzak. Midazolam wordt dan via de wangzak in het bloed opgenomen.

Werking

Dormicum beïnvloedt prikkels in de hersenen die epileptische aanvallen kunnen oproepen. Dormicum als klysma werkt binnen 10 tot 20 minuten. Midazolam als injectie werkt binnen enkele minuten. De werking houdt 2 tot 4 uur aan.

Palliatieve zorg

Toepassing bij ernstig zieke mensen

Midazolam wordt gebruikt bij mensen die ernstig ziek zijn of op sterven liggen. Het wordt gegeven als zij zeer angstig, onrustig of verward zijn of veel pijn hebben.

Door dit medicijn worden zij kunstmatig in slaap gehouden. Door de korte werkingsduur van dit medicijn is het ook mogelijk tussentijds snel weer wakker te worden. Ook is het mogelijk dat mensen de hele nacht slapen en overdag een paar uur wakker zijn.

Midazolam wordt dan meestal toegediend via een infuus of injectie.

Onrust

Bij onderzoeken of kleine ingrepen

Medische onderzoeken of kleine medische ingrepen kunnen soms zo onaangenaam zijn dat u er zeer onrustig onder bent. Dat bemoeilijkt de ingreep en verhoogt de pijn en het ongemak.

Met dit medicijn kunt u een onderzoek of ingreep meer ontspannen ondergaan. Dit medicijn werkt bovendien spierverslappend wat een bijkomend voordeel is bij bepaalde ingrepen. Bijvoorbeeld als een slang moet worden ingebracht bij een endoscopie.

De tablet werkt binnen een half uur tot één uur. De injectie werkt binnen tien minuten. De werking houdt meestal een aantal uren aan.

Bij ernstige opwinding of onrust

Dit medicijn wordt soms gegeven als u erg opgewonden of onrustig bent. Dit kan zo ernstig zijn dat u en een gevaar bent voor uzelf en voor de omgeving. De hulpverlener zal eerst proberen u tot kalmte te brengen. Als dit niet lukt, kan de hulpverlener u een middel geven om rustiger te worden, zoals midazolam.

Dit medicijn wordt dan toegediend via een injectie. De injectie werkt binnen tien minuten.

Voortdurende hik

Oorzaak

Bij de hik trekt het middenrif (een spier tussen buik en longen) vanzelf samen. Het kan ontstaan door te snel eten of drinken, niet goed kauwen of door koolzuurhoudende dranken.

Ook alcohol kan de hik veroorzaken. De zenuwen in de keel en het middenrif worden hierdoor geprikkeld en het middenrif gaat samentrekken (krampen).

Soms hebben mensen met een aandoening van de longvliezen of de maag vaak de hik.

Meestal is de hik onschuldig, het gaat in het algemeen na korte tijd weer over. Een enkele keer houdt de hik echter verschillende dagen of langer aan. Dit kan leiden tot pijn in de borst en tot uitputting.

Behandeling

Rustig eten en drinken is de beste manier om hikaanvallen te voorkomen. Bij lang aanhoudende hik wordt soms Baclofen gegeven. Als dit niet werkt, of niet mogelijk is, kan midazolam worden gegeven. Hoe dit middel werkt bij hik is niet bekend.

Alcoholontwenning

Verschijnselen

Als u verslaafd bent aan alcohol en hiermee wilt stoppen, kunt u last krijgen van ontwenningsverschijnselen, zoals overmatig zweten, misselijkheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid, angst, versnelde hartslag, trillen, slapeloosheid, hallucinaties en epileptische toevallen.

Behandeling

Midazolam wordt gebruikt om gedurende de eerste paar dagen na het stoppen deze ontwenningsverschijnselen te verminderen.

Werking

Midazolam werkt rustgevend, spierontspannend, vermindert angstgevoelens en kan epileptische toevallen voorkomen. Hierdoor verminderen ontwenningsverschijnselen, zoals angst, paniek, trillen, versnelde hartslag, zweten en slapeloosheid. U vermindert ook de kans op een epileptisch aanval.

Het effect begint binnen een half uur tot één uur na toediening en houdt aantal uren aan.