Baclofen kopen

Baclofen 25Mg kopenBelangrijk om te weten over Baclofen kopen

  • Baclofen kopen verslapt spieren. Het vermindert spierkrampen.
  • Bij spastische spierkrampen. Bijvoorbeeld door hersenbeschadigingen, multiple sclerose (MS) of amyotrofe lateraalsclerose (ALS). En bij zenuwpijn (aangezichtspijn) en alcoholontwenning.
  • U merkt binnen 1 of 2 uur dat de spierkramp afneemt. Bij zenuwpijn of alcoholontwenning kan het enkele dagen tot weken duren voor u effect merkt.
  • Tabletten: innemen tijdens een maaltijd of met wat voedsel. Dan heeft u minder kans op misselijkheid.
  • Andere bijwerkingen: u kunt slaperig en suf worden en de kracht in uw spieren kan sterk afnemen. Rijd de eerste dagen geen auto. Daarna alleen als u deze bijwerkingen niet meer heeft.
  • Pas op met alcohol. Dit kan u nog suffer maken.
  • Gebruikt u baclofen al een paar weken? Stop dan niet in een keer. Bouw het langzaam af in overleg met uw arts of apotheker.

 

Wat doet Baclofen en waarbij gebruik ik het?

Baclofen kopen is een spierverslapper. Artsen schrijven het voor bij spastische spierkrampen, bijvoorbeeld door multipele sclerose (MS), amyotrofische laterale sclerose (ALS) of hersenbeschadigingen, zoals na een beroerte. Het wordt ook gebruikt bij hardnekkige hik, aangezichtspijn (een soort zenuwpijn) en bij alcoholverslaving.

Spierkrampen

Baclofen wordt gebruikt bij spasticiteit. Hierbij is sprake van niet te controleren spierbewegingen of pijnlijke spierkrampen.

Oorzaak

De hersenen sturen de spieren aan via zenuwen. Deze zenuwen lopen vanuit de hersenen via het ruggenmerg naar de spieren. Spasticiteit kan ontstaan als deze zenuwbanen beschadigd zijn of bij beschadigingen in de hersenen zelf. Bijvoorbeeld bij multiple sclerose (MS), amyotrofische laterale sclerose (ALS), dwarslaesies, ernstig hersenletsel en na beroertes. Beschadigde zenuwen worden makkelijk geprikkeld. Ze geven hierdoor onbedoeld bericht aan de spieren om samen te trekken. Spierkrampen kunnen ook optreden door hevige pijnen of als bijwerking van bepaalde medicijnen (antipsychotica of sterke pijnstillers).

Behandeling

Afhankelijk van de soort spierkrampen kan de arts medicijnen voorschrijven. Zoals botox injecties, Baclofen of tizanidine.
Bij spierkrampen door sterke pijnstillers kiezen artsen vaak voor clonazepam. Als dat geen effect heeft, kan de arts Baclofen voorschrijven.

Werking

Baclofen remt de berichten die via de zenuwen in het ruggenmerg naar de spieren gaan. Hierdoor treedt spierkramp minder snel op. De spieren kunnen beter bewegen en eventuele spierpijnen verminderen.

Effect

De werking begint binnen een uur. Het effect houdt 6 tot 12 uur aan.

Multiple Sclerose (MS)

Bij multiple sclerose (MS) valt het eigen afweersysteem de beschermende laag rond de zenuwen in hersenen en ruggenmerg aan. Hierdoor ontstaan ontstekingen en littekens in deze beschermende laag en werken sommige zenuwen minder goed of niet meer.

Verschijnselen

De klachten van MS zijn afhankelijk van de zenuwen die zijn aangedaan. Vaak begint MS met vermoeidheid en minder goed zien met één oog. Soms zijn er ook spierkrampen en gevoelstoornissen, zoals tintelingen. De klachten kunnen in aanvallen optreden (schubs), maar ook continu aanwezig zijn.

Behandeling

MS wordt behandeld door een neuroloog. Daarbij probeert de neuroloog nieuwe schubs te voorkomen en ervoor te zorgen dat u uw dagelijkse activiteiten kunt blijven doen.

De ontsteking behandelt de neuroloog met bijnierschorshormonen of afweeronderdrukkers. Dit moet nieuwe schubs voorkomen. Verlichting van spierkrampen is onder andere mogelijk met baclofen.

Werking

Baclofen remt de berichten die via de zenuwen in het ruggenmerg naar de spieren gaan. Hierdoor treedt spierkramp minder snel op. De spieren kunnen beter bewegen en eventuele spierpijnen verminderen. De werking begint binnen een uur. Het effect houdt 6 tot 12 uur aan.

Amyotrofische laterale sclerose (ALS)

ALS staat voor Amyotrofische Lateraal Sclerose. In de hersenen en ruggenmerg zijn zenuwcellen die de spieren aansturen. Bij ALS sterven deze zenuwcellen af. Hierdoor komen er geen signalen vanuit de hersenen meer aan bij de spieren. De spieren functioneren dan niet meer.

Verschijnselen

De aandoening begint vaak met spierzwakte in armen of benen, of spreek- of slikklachten. Een enkele keer ontstaan juist spierkrampen.

Behandeling

Tegen de spierkrampen bij ALS kan Baclofen worden gebruikt.

Werking

Baclofen remt de berichten die via de zenuwen in het ruggenmerg naar de spieren gaan. Hierdoor treedt spierkramp minder snel op. De spieren kunnen beter bewegen en eventuele spierpijnen verminderen. De werking begint binnen een uur. Het effect houdt 6 tot 12 uur aan.

Voortdurende hik

Oorzaak

Bij de hik trekt het middenrif (een spier tussen buik en longen) vanzelf samen. Het kan ontstaan door bijvoorbeeld te snel eten of drinken, niet goed kauwen of door koolzuurhoudende dranken. Ook alcohol kan de hik veroorzaken. De zenuwen in de keel en het middenrif worden hierdoor geprikkeld en het middenrif gaat samentrekken (krampen). Soms hebben mensen met een aandoening van de longvliezen of de maag vaak de hik. Meestal is de hik onschuldig, het gaat in het algemeen na korte tijd weer over. Een enkele keer houdt de hik echter verschillende dagen of langer aan. Dit kan leiden tot pijn in de borst en tot uitputting.

Behandeling

Rustig eten en drinken is de beste manier om hikaanvallen te voorkomen. Bij lang aanhoudende hik kan uw arts Baclofen voorschrijven.

Werking

Baclofen remt de berichten die via de zenuwen in het ruggenmerg naar de spieren van het middenrif gaan. Hierdoor treedt de hik minder snel op. De werking begint binnen een uur. Het effect houdt 6 tot 12 uur aan.

Zenuwpijn

Zenuwpijn wordt veroorzaakt door een beschadigde of geïrriteerde zenuw. Het is een hevige pijn, die vaak in één deel van het lichaam zit, bijvoorbeeld een deel van het gezicht of een deel van een arm of been. Baclofen wordt gebruikt bij zenuwpijn in het gezicht (aangezichtspijn). De pijn zit dan meestal in het voorhoofd, neus of onderkaak.

Verschijnselen

Bij aangezichtspijn voelt u heftige pijnscheuten met een zeer scherpe, stekende of constant brandende pijn. De pijn is continu aanwezig of kan opkomen na slechts een lichte aanraking of door koude.

Behandeling

Verschillende soorten medicijnen komen in aanmerking voor de behandeling van aangezichtspijn. Het is proberen tot het beste middel is gevonden. Vaak worden medicijnen gebruikt die ook heel andere toepassingen hebben, zoals middelen tegen depressiviteit of tegen epilepsie. Artsen beginnen bijvoorbeeld meestal met carbamazepine of oxcarbazepine. Deze medicijnen worden ook bij epilepsie gebruikt. Baclofen kan worden gebruikt als deze middelen onvoldoende effect hebben.

Werking

Baclofen werkt pijnstillend, doordat het de pijnprikkels via de zenuwen remt. Het kan een aantal dagen tot weken duren voor u het effect merkt.

Alcoholontwenning

Dit medicijn wordt gebruikt om behoeftes te verminderen, zoals alcohol.

Verschijnselen

U bent verslaafd aan alcohol als u meer dan 21 glazen alcohol per week drinkt (mannen) of meer dan 14 glazen (vrouwen). Ook als u drinkt om spanningen, somberheid of angst kwijt te raken of als u op ongepaste momenten drinkt zoals voor u naar uw werk gaat. Tenslotte gaat (de behoefte) aan alcohol een heel belangrijke plek in uw leven innemen. Als u wilt stoppen kunnen ontwenningsverschijnselen (afkickverschijnselen) ontstaan, zoals een ziek gevoel, klamme en koude huid, kippenvel, zweten en misselijkheid. Als u dan alcohol gebruikt verdwijnen deze verschijnselen weer. De behoefte om alcohol te gebruiken om ontwenningsverschijnselen tegen te gaan wordt lichamelijke afhankelijkheid genoemd. Er is ook een grote geestelijke afhankelijkheid. Dat wil zeggen dat u heel sterk naar alcohol blijft verlangen, soms nog jaren nadat men is gestopt. Hierdoor is de kans dat u weer te veel gaat drinken vrij groot.

Behandeling

Als u verslaafd bent aan alcohol en u wilt stoppen met drinken, kunt u terecht in een ontwenningskliniek. U krijgt daar hulp om de eerste dagen de ontwenningsverschijnselen door te komen. Om deze verschijnselen te bestrijden kan de arts rustgevende medicijnen voorschrijven, zoals Chloordiazepoxide of Lorazepam. Daarna krijgt u vaak medicijnen om te voorkomen dat u weer verslaafd raakt. Meestal is dat naltrexon of acamprosaat of combinaties van deze medicijnen. Een enkele keer schrijven artsen baclofen voor.

Werking

Baclofen vermindert ook behoeftes, zoals alcohol. Het beïnvloedt bepaalde lichaamseigen boodschapperstoffen (neurotransmitters) in de hersenen, waardoor u minder zin in alcohol krijgt.

Effect

Dit middel heeft niet bij iedereen evenveel effect. Bovendien is het bijvoorbeeld heel belangrijk goed gemotiveerd te zijn om af te kicken. Bij het gebruik van Baclofen hoort psychotherapie en sociale begeleiding. Ook is het belangrijk dit middel consequent te blijven gebruiken. Ook als u tussentijds een terugval krijgt en weer tijdelijk alcohol gebruikt. Het kan een aantal dagen tot weken duren voor u het effect merkt.